FOR PASIV
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany

FOR PASIV

Start veletrhů FOR INTERIOR, FOR GARDEN a DESIGN SHAKER a výhodné nabídky na shopex.cz

Ve čtvrtek odstartovala trojice významných veletrhů FOR INTERIOR, FOR GARDEN a DESIGN SHAKER na PVA EXPO PRAHA. K těmto událostem přinášíme i exkluzivní online akce prostřednictvím našeho marketplace shopex.cz, kde najdete výrobky přímo od vystavovatelů s atraktivními slevami. Transformujte své domácí a pracovní prostředí do nejnovější trendů s produkty, které nabízíme za neodolatelné ceny.

2024-04-13 17:56:38 Více


Nová posila z budoucnosti

Úspěch v marketingu je podmíněný neustálým sledováním a také zkoušením trendů a novinek v oblasti komunikace. Proto jsme rozšířili náš veletržní tým o jednoho člena, kterým je digitální dvojče generálního ředitele ABF, a.s. Martina Františka Přívětivého vytvořené pomocí AI. 

2024-04-06 09:51:04 Více


Veletrh For Pets a neodolatelné slevy na shopex.cz

Milovníci zvířat, připravte se, máme pro vás totiž skvělé zprávy! Díky nadcházejícímu veletrhu For Pets, který se uskuteční v prostorách PVA EXPO PRAHA, jsme pro vás dohodli s našimi ceněnými partnery, Mopsy pro psy a COOL PET, akční nabídku produktů. Tato nabídka je šitá na míru pro každého, kdo hledá kvalitní a cenově dostupné produkty pro své chlupaté členy rodiny.

 

Mopsy pro psy, váš oblíbený zdroj pamlsků pro psy, přináší exkluzivní výběr sušených lahůdek. Těšit se můžete na jedinečné hovězí vazovice, chuťově bohatou vepřovou pánev, delikátní vepřovou lopatku a neodolatelné hovězí kosti vřetenní, které si vaši čtyřnozí přátelé zamilují. A to vše je nyní k dispozici se slevou až 33 %. Je to skvělá příležitost, jak dopřát svým psům to nejlepší, co trh nabízí, a zároveň ušetřit.

 

COOL PET rozšiřuje naši akční nabídku o škálu produktů pro psy i kočky.

2024-04-04 10:41:53 Více


VÝHODNĚ: cyklistické produkty z veletrhu FOR BIKES na shopex.cz

Jaro je tady, a s ním i jeden z největších svátků pro všechny fanoušky cyklistiky – veletrh For Bikes! Tento veletrh představuje jedinečnou příležitost setkat se s komunitou cyklistů, výrobců, a nadšenců do nejnovějších inovací v oblasti cyklistiky.

 

Na shopex.cz jsme tuto příležitost nevzali na lehkou váhu a připravili si pro Vás akci na kola, cyklodoplňky, přilby, tretry i oblečení. 

 

Naše spolupráce s předními značkami a neustálé hledání nejlepších nabídek znamená, že u nás najdete vše, co potřebujete pro vaše cyklistická dobrodružství. Produkty si můžete prohlédnout a vyzkoušet přímo na výstavišti PVA EXPO PRAHA a následně zakoupit z pohodlí vašeho domova online na shopex.cz.

2024-03-20 14:04:15 Více


CHYSTÁTE SE STAVĚT DŮM? Chcete bydlet komfortně, zdravě a ohleduplně k přírodě i vaší peněžence?

Pak doporučujeme navštívit unikátní lokalitu 13 pasivních domů v obci Koberovy v Českém ráji.

Zažijte pohodlí a příjemnou atmosféru moderní dřevostavby.

Zorientujte se v záplavě informací, poznejte nastupující technologie a načerpejte inspiraci pro váš nový domov.

Využijte možnosti zeptat se odborníků a obyvatel domů na jejich zkušenosti.

2024-02-23 18:33:30 Více


ZÁJEM O ÚSPORNÉ DOMY JE VELKÝ!

Důkazem této skutečnosti je vysoké číslo návštěvnosti proběhlých veletrhů FOR PASIV a FOR WOOD v souběhu s akcí Střechy-Solár-Řemeslo a uspokojivé zpětné vazby vystavovatelů.

Branami výstaviště PVA EXPO PRAHA prošlo během třech výstavních dnů bezmála 23 tisíc zájemců o úsporné domy zděné i dřevostavby, o moderní technologie, úspory energie a státní dotace.

 

2024-02-23 15:58:21 Více


Veletrh For Fishing na PVA EXPO PRAHA a rybářská výbava k zakoupení v akci na shopex.cz

Tento víkend se pro všechny milovníky rybolovu, ať už amatéry či profesionály, otevírají brány pražského výstaviště PVA EXPO PRAHA v Letňanech - začal zde totiž oblíbený rybářský veletrh For Fishing, kde najdete to nejlepší z rybářského světa. Jako marketplace spojený s pražským výstavištěm v Letňanech jsme se rozhodli tuto příležitost oslavit velkolepě.

 

Ve spojení s našimi vystavovateli - Chyť a pusť a Splashbaits, jsme pro vás na shopex.cz spustili jedinečnou online promo akci, zahrnující široký výběr rybářských potřeb. Bez ohledu na to, zda jste na začátku své rybářské cesty nebo jste již zkušeným rybářem, v naší nabídce objevíte vše, co je potřebné pro vaše rybářské výpravy.

2024-02-27 08:59:44 Více


DESATERO PASIVNÍHO DOMU

Přemýšlíte o výstavbě pasivního domu? Stalo se vám, že firma nabízela pasivní dům a vy jste nevěděli, jestli je to pravda? Někdy se jen stačí správně zeptat. "Desatero" je soupis principů, které tvoří základ pro dosažení pasivního standardu a zajištění vysokého komfortu, jenž pasivní domy poskytují.

2024-02-19 13:14:21 Více


Zítra začínáme!

Jak na energeticky úsporný domov, zelenou střechu či dřevostavbu?

Již zítra začínáme - veletržní souběh FOR PASIV a FOR WOOD přinese nejkomplexnější množství produktů, novinek a odborníků z odvětví energeticky úsporného bydlení. Ve dnech 15. až 17. února v PVA EXPO PRAHA návštěvníci například zjistí, kdy se vyplatí fotovoltaika, jak stavět či rekonstruovat úsporný dům, co dokáží zelené střechy i kvalitní okna nebo jaké trendy přinášejí dřevostavby.

 

Těší se na Vás přední výrobci z oborů úsporného bydlení.

2024-02-14 18:39:43 Více


Máme pro vás skvělou zprávu: k vašemu novému domu GOOPAN od nás dostanete teplené čerpadlo ZDARMA!

Zastavte se za námi na veletrhu FOR PASIV. Máme pro vás skvělou zprávu: k vašemu novému domu GOOPAN od nás dostanete teplené čerpadlo ZDARMA! 

Tato jedinečná nabídka je váš klíč k efektivnějšímu a šetrnějšímu způsobu života, ale nečekejte příliš dlouho – platí pouze do konce února!

Přijďte na veletrh FOR PASIV, kde se dozvíte více o tom, jak můžeme společně pracovat na vytvoření vašeho ideálního domova. Nemějte obavy krok vpřed k zelenější budoucnosti s námi.

2024-02-13 16:17:42 Více


Energeticky úsporný a zdravý dům - ZDROJE ENERGIE A OBNOVITELNÉ ZDROJE

Každá domácnost potřebuje zdroje energie nejen na vytápění. V novostavbách a renovovaných domech je to nejčastěji tepelné čerpadlo případně plynový kotel. Ve starších domech tuto potřebu většinou pokrývá kotel – plynový, elektrický nebo na pevná paliva. U starých/nerenovovaných domů bývají zdroje velmi výkonné, aby pokryly vysoké tepelné ztráty. Po renovaci je tedy potřeba tento zdroj vyměnit za nový zdroj s menším výkonem, jehož provoz bude levnější, uživatelsky komfortní i ekologičtější. A JAKÝ ZDROJ POUŽÍT?

2024-02-13 11:34:21 Více


Jaké jsou aktuální trendy v akustice pro rok 2024?

Každý obor ve stavebnictví má svoje trendy a stálice, které v interiérech vnímáme. Stejně tak i v akustice se dají pozorovat určité tendence. Na ně jsme se zeptali Stanislava Beránka, zakladatele ACUTECu, který se během několika let zařadil mezi lídry v oboru a jejich portfolio tvoří širokou paletu materiálů.

 

2024-02-12 15:29:41 Více


Zelených střech přibývá stále rychleji

Za posledních sedm  let přibylo v České republice více než milion a půl m² nových zelených střech. Ve srovnání s rokem 2016, kdy v tuzemsku začal sílit zájem o ozeleňování budov, přibývá každý rok téměř o třetinu víc než v předcházejícím roce. Vyplývá to z průzkumu Green Market Report publikovaném Asociací zelených střech a fasád. Projekty nejčastěji financují soukromníci na novostavbách rodinných domů. Pro řešení klimatické krize je ale klíčové zjednodušit ozelenění už dokončených budov.

2024-02-12 13:08:24 Více


Designová expozice NOVATOP bude mít premiéru na veletrhu For Wood

Expozice opět nezapře flexibilitu a kreativitu systému NOVATOP. Na ploše 60 m2 se představí široké spektrum konstrukčních a produktových řešení, která jsou spojena do jednoho organického celku. „Primárním cílem naší expozice je srozumitelně a strukturovaně představit všechny skupiny našich výrobků, jejich výhody a způsoby použití.

2024-02-09 10:52:01 Více


Energeticky úsporný a zdravý dům - VYTÁPĚNÍ A PŘÍPRAVA TEPLÉ VODY

Cílem každého domu, by mělo být dosažení nízké potřeby energie. U starých, nerekonstruovaných rodinných domů je nejvyšší spotřeba energie právě na vytápění. Z celkové spotřeby je to 70 až 90 %. Jak u novostavby, tak při rekonstrukci je tedy důležité se zaměřit na snížení potřeby energie na vytápění a začít lze už u toho, jakým způsobem se v domě topí.

2024-02-08 13:53:19 Více


GOOPAN - specialista na výstavbu nízkoenergetických a pasivních domů

Goopan se specializuje na výstavbu nízkoenergetických a pasivních domů, nabízí typové řady domů plné světla a moderního designu a také individuální řešení na míru. S více než 20 lety zkušeností, společnost klade důraz na kvalitní materiály, špičkové technologie a stavbu v souladu s přírodou, což zajišťuje nízké provozní náklady a vysoký komfort bydlení. Přijďte si pro katalog prémiových domů Goopan na stánek 2C8. 

 

2024-02-06 16:05:05 Více


Energeticky úsporný a zdravý dům - VĚTRÁNÍ A REKUPERACE TEPLA

Pravidelné a správné větrání je důležité pro uživatelský komfort v domě. Kromě teploty a vlhkosti v budovách řešíme koncentraci CO2 a prachových částic a je několik způsobů větrání, kterými lze kvalitu vnitřního vzduchu upravovat.

2024-02-06 15:27:40 Více


Jak na energeticky úsporný domov, zelenou střechu či dřevostavbu poradí veletrhy FOR PASIV a FOR WOOD

Veletržní souběh FOR PASIV a FOR WOOD je tradičním místem, kde se v jednom termínu sejde nejkomplexnější množství produktů, novinek a odborníků z odvětví energeticky úsporného bydlení. Ve dnech 15. až 17. února v PVA EXPO PRAHA návštěvníci například zjistí, kdy se vyplatí fotovoltaika, jak stavět či rekonstruovat úsporný dům, co dokáží zelené střechy i kvalitní okna nebo jaké trendy přinášejí dřevostavby.

2024-02-06 11:33:22 Více


Moderní parkovací přístřešky s využitím solární energie!

Moderní parkovací přístřešky s využitím solární energie - to jsou carporty od Solar Dock.

Nabízíme řešení, které harmonicky kombinuje energetickou nezávislost a designovou atraktivitu vašeho domu v situacích, kdy prostor na střeše již není dostatečný pro instalaci solárních panelů, nebo kde jejich umístění není vhodné. Naše carporty jsou vhodné k rodinným domům, ale i pro komerční využití. Poznejte svět, kde estetika a pokročilá technologie jdou ruku v ruce ve prospěch udržitelného rozvoje.

Navštivte nás v Hale 2, číslo stánku 2B07

2024-02-01 15:06:59 Více


Energeticky úsporný a zdravý dům - NÍZKÁ PRŮVZDUŠNOST OBÁLKY

Každý prostup z vnitřního do vnějšího prostředí vyžaduje vaši pozornost. Proč? Protože vlivem netěsností uniká z interiéru teplo v zimním období. To je nejčastější argument, ale víme, že argumentů pro zajištění vzduchotěsné obálky je více. Dalším přínosem je zvýšení účinnosti řízeného větrání a rekuperace odpadního tepla. Avšak, tím nejdůležitějším, je ochrana stavebních konstrukcí a také zamezení výskytu plísní.

2024-02-01 14:41:31 Více


Přijďte si vyzvednout zdarma novinku letošního roku

Přijďte si vyzvednout zdarma novinku letošního roku Přehled dodavatelů a projektů dřevostaveb pro rok 2024 a ročenku Pasivní domy pro rok 2024, která je také k vyzvednutí na našem stánku  5B01 v hale č.5 na veletrhu For Wood a For Pasiv od 15. do 17.2.2024. Určitě si zde vyberete svého dodavatele Vaší nové dřevostavby, nebo pasivní stavby.

2024-02-01 10:02:26 Více


Energeticky úsporný a zdravý dům - VYLOUČENÍ TEPELNÝCH MOSTŮ

Kvalitní zateplená obálka domu zvyšuje důraz i na řešení stavebních detailů v místech napojení jednotlivých stavebních konstrukcí a otvorových výplní. Správně vyřešené detaily mohou uspořit jak náklady na investici do tloušťky tepelné izolace, tak náklady na potřebu energie potřebné k dosažení požadovaných teplot a v neposlední řadě i náklady na případné opravy a údržbu. U pasivních domů více než kdekoliv jinde platí rčení „od celku k detailu“.

2024-01-30 12:53:45 Více


Každý majitel rodinného či bytového domu najde v programu Nová zelená úsporám dotaci na míru

Nejúspěšnější dotační program cílící na rezidenční sektor Nová zelená úsporám byl v druhé polovině loňského roku rozšířen, aby nabídl finanční prostředky co nejširšímu spektru žadatelů na efektivní renovace za účelem maximálních energetických úspor. Využít ho mohou jak majitelé rodinných, tak bytových domů.  

2024-01-30 12:41:09 Více


Energeticky úsporný a zdravý dům - ZATEPLENÍ KONSTRUKCÍ, STÍNĚNÍ

Zateplení obvodového pláště slouží pro zlepšení mikroklimatu v interiéru, snížení možnosti kondenzace vodních par, a nadměrnému namáhání nosných konstrukcí teplotními výkyvy. Podstatným efektem zateplení jsou úspory tepla na vytápění a přehřívání místností v letním období. V závislosti na velikosti plochy obvodových stěn můžete dosáhnout 30–40% úspory tepla na spotřebě energie potřebné k vytápění.

2024-01-25 11:35:05 Více


PORADÍME S VAŠIMI PLÁNY NA STAVBU ČI REKONSTRUKCI!

Chystáte se stavět nebo rekonstruovat? Chcete konzultovat svůj záměr či projekt? Jeho financování? Dostupné dotace? Využijte naše bezplatné poradenství a zkušenosti nezávislých odborníků.

Poradenské centrum pasivních domů, HALA 2, stánek 2C04

2024-01-25 11:21:16 Více


Energeticky úsporný a zdravý dům - OKNA A DVEŘE

Způsob osazení oken a dveří je stejně důležitý jako jejich kvalita. Okna a vnější dveře je proto vhodné osadit do tzv. předsazené montáže tak, aby nedocházelo k teplotní zátěži nosné konstrukce a vyšším ztrátám prostupem tepla. Takovéto řešení vede k nižší teplotní zátěži nosné konstrukce a ke snížení rizika kondenzace vodní par a růstu plísní.

2024-01-23 12:58:12 Více


Nová plochá stropní větrací jednotka Zehnder ComfoAir Flex

Zehnder ComfoAir Flex

Nová podstropní větrací jednotka Zehnder ComfoAir Flex je vysoce výkonná větrací jednotka pro centrální řízené větrání speciálně vyvinutá pro komfortní větrání domů a bytů se stísněnými prostory nedostatečnými pro instalaci stacionárních větracích jednotek.

2024-01-22 12:36:16 Více


Energeticky úsporný a zdravý dům - VYUŽITÍ ENERGIE ZE SLUNCE

Kromě aktivního využití sluneční energie jako jednoho z obnovitelných zdrojů (např. formou fotovoltaických panelů) můžeme sluneční záření využít i pasivně okny a dalšími prosklenými plochami. Z tohoto důvodu je nezbytné velkou pozornost věnovat promyšlenému návrhu domu, neboť využití sluneční energie je nejdůležitější součástí konceptu energeticky pasivního domu. V případě renovací je pak důležité, aby (pokud je to možné) byla upravena i velikosti či orientace některých oken.

2024-01-18 13:45:02 Více


Energeticky úsporný a zdravý dům - VYTÁPĚNÍ

Asi téměř každý z nás má na jednotlivé místnosti v domě rozdílné požadavky - doba pobytu, denní i umělé osvětlení, tepelná pohoda, velikost větrání a odvod škodlivin apod.

Z pohledu teplené pohody, příjemného vnitřního prostředí a v konečném důsledku i úspory energie není potřebné vytápět celý dům stejně. Je vhodné se zamyslet nad dispozicemi domu a sdružením místností se stejnými/podobnými požadavky na užívání do stejné části půdorysu domu a přiřadit nejen správné vlastnosti obálky budovy, ale i technické systémy.

2024-01-16 15:12:59 Více


Veletrhy FOR PASIV a FOR WOOD představí novinky oboru energeticky úsporného bydlení, dotací i dřevostaveb

Veletržní souběh FOR PASIV a FOR WOOD tradičně představí české veřejnosti nejvýznamnější firmy a jejich produkty v oblasti energeticky úsporného bydlení.

Navíc poradí, jak ušetřit za drahé energie, jak mohou pomoci dotace nebo jak si vybrat vhodnou firmu pro vybudování dřevostavby. 

2024-01-22 12:50:12 Více




následující
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva 2023

Facebook